Буське управління водного господарства

П`ятниця, 29.03.2024, 16:40

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | 2016 | Реєстрація | Вхід

  вернутись на головну сторінку

    

Капітальний ремонт ТП-120 Радославської о.с

 

Обкошення каналу к-1-8 Покровська о.с

Ремонт споруд

Ремонт споруд

Полтвинська о.с. к-1-13

В  липні місяці оглядачами гідротехнічних об"єктів виконуються ремонтно-доглядові роботи (обкошення каналів і дамб)

Обкошення каналів вручну Побужано-Яблунівська осушна система МК-1-1

Обкошення каналів вручну Думненська о.с. к-16

Заробка стиків цементним розчином_1

Заробка стиків цементним розчином

Ремонт ГТС Рокитянська о-с МК-1-7 РТК-2х150 ПК-4

Ремонт гідропоста р.Солотвина м.Буськ

йййй

Обкошування вручну Ракитянська о.с. к-1-5

Обкошування вручну ракитянська о.с. к-1-4

Благоустрій території управління

Заготовка дров

Прибирання ПЗС (р.Солотвина)

 

Посадка дерев (мел.куточок с.Ожидів)

Посадка дерев (слотвинська о.с. р.Солотвина)

Ремонт та побілка огорожі виходів гончарного дренажу (Полтвинська о.с. к-2-6)

Роботи на базі управління

 

Вирубка чагарнику Полтвинська о.с.к-16

Вирубка чагарнику Ракитянська ос МК-1-7

Очистка ГТС від мулу Верх.р.Пустої К-1-2

Побілка виходів гончарного дренажу Ракитянська о.с.к-1-8

Прибирання  від  сміття  р.Люберці спільно зі  студентами Олеського ліцею.

І Н Ф О Р М А Ц І Я

за тиждень з 30.03.17 р. по 05.04.17 р.

 

В гідрометеорологічному відношенні, за погодними умовами , звітний період характеризується прохолодною погодою, середньодобова температура коливалася +20 С до +18 0 С , а подекуди і до +230 С . Вітер переважав західний, південно-західний, місцями пориви вітру 15-22 м/с. Місцями пройшли незначні опади у вигляді дощу .

На річках району Зах.Буг та Стир , за звітний період відмічалося зниження рівнів води .

На період з 6 квітня по 12 квітня , передбачається незначне зниження температури , а саме температура коливатиметься від +20 С до +140 С , та місцями пройдуть опади у вигляді дощу . На річках басейнів Зах.Буг і Стир не очікується підйом рівнів води.

Силами управління відслідковується ситуація на місцях. Ведеться у посиленому режимі спостереження за гідрологічною та водогосподарською обстановкою.

Надзвичайних ситуацій техногенного і природного походження на водогосподарських об’єктах Буського району протягом минулого тижня не виникало.

 

Головний інженер Буського УВГ В.Чапля

 

Мацьонг

2-52-57

Проведення  відкритих  уроків  службою  водних  ресурсів

 Олеській ЗОШ І-ІІ ст. та Йосипівській початковій школі приурочених до Всесвітнього Дня Води

ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ТОРГІВ

 

 

З метою збільшення надходжень до місцевих бюджетів , ефективного та раціонального використання водних об’єктів департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації оголошує земельні торги у формі аукціону з продажу права оренди земельних ділянок разом із водними об’єктами , які відбудуться 4 квітня 2017 року за адресою: м.Львів , вул.Стрийська , 98.

Департаментом екології та природних ресурсів підготовлено лот (ставок та земельна ділянка , на якій розташований) до продажу права оренди на земельних торгах, а саме :

1) Ставок площею 1,7236 га , який розташований на території Соколівської сільської ради ( за межами населеного пункту) Буського району , на земельній ділянці площею 2,3310 га .

Останній день прийому заяв – 29.03.2017 р. до 16 год. 30 хв.

 

 

З детальною інформацією можна ознайомитись за посиланнями :

 

Буський район , Соколівська сільська рада ( за межами населеного пункту):

http;//torgy.land.gov.ua/auction/lot-card/1302

 

Служба водних ресурсів Буського УВГ

І Н Ф О Р М А Ц І Я

за тиждень з 16.03.17 р. по 22.03.17 р.

 

В гідрометеорологічному відношенні, за погодними умовами , звітний період характеризується прохолодною погодою, середньодобова температура коливалася 00 С до +14 0 С . Вітер переважав західний, південно-західний, місцями пориви вітру 15-22 м/с. Місцями пройшли незначні опади у вигляді дощу та з мокрим снігом.

На річках району Зах.Буг та Стир , за звітний період не відмічалося коливань рівнів води .

На період з 23 березня по 30 березня , передбачається незначне зниження температури , а саме температура коливатиметься від +10 С до +100 С , та місцями пройдуть опади у вигляді дощу та мокрого снігу. На річках басейнів Зах.Буг і Стир не очікується підйом рівнів води.

Силами управління відслідковується ситуація на місцях. Ведеться у посиленому режимі спостереження за гідрологічною та водогосподарською обстановкою.

Надзвичайних ситуацій техногенного і природного походження на водогосподарських об’єктах Буського району протягом минулого тижня не виникало.

Головний інженер Буського УВГ В.Чапля

25 березня відбудеться Всесвітня екологічна ініціатива щодо проведення масштабної всеукраїнської соціально екологічної кампанії Година Землі 2017 , яка покликана привернути увагу до проблеми зміни клімату

 

Година Землі була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії. У 2008 році ця успішна акція поширилась світом, у ній взяли участь більше 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році.

Мета акції – привернути увагу до проблем зміни клімату, а саме вимкнути світло на одну годину, щоб показати необхідність об’єднаних дій із людьми зі всього світу для боротьби зі зміною клімату.

Такий захід, окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, ставить наголос на необхідності щоденних дій кожного громадянина спрямованих на збереження навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів для подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою Це дасть можливість кожному громадянину України зробити свій внесок у поліпшення загальної екологічної ситуації.

Можна багато розмірковувати про екологію та екологічні проблеми, шукати «винуватців» і дискутувати на тему, що стан навколишньої природи можливо був би зовсім іншим, якщо б ...

Все це можна робити і багато хто робить. У цьому немає нічого поганого, навіть навпаки: якщо ці міркування не будуть голослівними, то цілком природно, рано чи пізно це призведе безпосередньо до практичних кроків, адже ніхто не стане заперечувати, що діяльність людини на землі має ті чи інші наслідки.

Наявність слідів техногенної катастрофи на нашій планеті - незаперечний факт. Ми дуже швидко, освоївши нові технології, егоїстично поспішаємо ставити їх «на благо» людства. Природа відпочиває. Але так буде не завжди. Про це вперше почали замислюватися, за даними проекту DilovaMova.com, коли справили елементарні розрахунки і зрозуміли, що щось в людській діяльності не так. Щось вибиває нас з загальної гармонії з навколишньою природою і більш того - це «щось» може обернуться і проти нас самих, а що найжахливіше, так це те, що «це» не чекає, а вже відбувається.

Є і скептики подібних акцій, які стверджують безглуздість скорочення споживання електроенергії всього на одну годину. Мовляв реактори і генератори промислових електростанцій проблематично зупинити за одну годину, а відповідно і скорочення викидів парникових газів від їх роботи досить умовні і не відповідають заявам екологів, як наслідок акція швидше носить символічний характер. Але навіть вони не заперечують необхідність залучення уваги до екологічних проблем, а це один із самих діяльних способів, до того ж економія дорогої електроенергії, а за час акції кінцевий споживач може заощадити до 0,5 кВт спожитої електрики, благотворно позначиться і на його бюджеті. В умовах економічної кризи це вельми актуально.

Просимо Вас, шановні жителі Бузечини , підтримати ініціативу проведення зазначеної кампанії шляхом вимкнення світла та приладів о 20.30 25 березня 2017 року на 1 годину. Це своєрідний заклик почати діяти, взяти на себе соціальну відповідальність і долучитись до спільної праці задля стійкого майбутнього людства.

 

Служба водних ресурсів Буського УВГ

 

22 березня світова спільнота відзначатиме Всесвітній день води (Всесвітній день охорони водних ресурсів ) , проведення якого у 1992 році започатковано Генеральною Асамблеєю ООН з метою привернення уваги до проблем, пов’язаних з водним фактором.

 

Охорона і відродження водних ресурсів, поліпшення екологічного стану річок, струмків, джерел, ставків є одним з найголовніших завдань Буського управління водного господарства.

Подорожуючи нашим краєм , на своєму шляху обов’язково натрапиш на річку.

А їх на нашій території протікає 14 , загальною довжиною 224,3 км, з них : р.Західний Буг, дві середніх – р.Зах.Бугу, р.Стир, а решта – малі . Відрегульованих річок , які перебувають на балансі управліня-148,6 км , протяжність малих річок (більше 10 км) – 172,5 км , під річками і струмками (менше 10 км) - 465 км.

Крім того в районі нараховується 53 ставки, площею водного дзеркала 289,9805 га , з них:

  • в постійному користуванні знаходиться 14 ставків, площею водного дзеркала – 126,3934 га ;
  • в оренді – 14 ставків , площею водного дзеркала – 126,5600 га , з них: 12 ставків, площею 113,1600 га , укладено договорів на оренду водного дзеркала ставків ;
  • на балансі органів місцевого самоврядування – 25 ставки, площею водного дзеркала – 37,0271 га .

 

Вода не тільки джерело, вона і вічний двигун життя. Без неї не можливе існування жодної живої істоти. У житті суспільства вода відіграє фундаментальну роль і має значну цінність. Ми плануємо наші міста і поселення біля води, ми купаємося у воді , граємося, працюємо з водою. Наша економіка збудована на силі води, продукти, що ми купуємо, їжа містить більшу або меншу частину води. Наше щоденне життя пов’язане з водою та сформоване нею.

Отже , наявні водні ресурси, хоч вони і не значні , але при бережливому використанні забезпечують потребу населення та галузей економіки в повному обсязі.

Проте, в останні роки завдяки виробничій діяльності людей та підвищенні середньорічної температури , запаси води у водних джерелах району зменшується . Якість питної води була і лишається в край актуальною і надзвичайно гострою.

Саме тому хочеться звернутись до людей , які прямо чи опосередковано пов’язані з тим, щоб всі ми мали безперебійний доступ до чистої води , щоб насолоджувалися чистими річками та озерами, щоб були захищені від страшних наслідків водних стихій , щоб просто по – людські були щасливими від усвідомлення того, щоб вільно використовувати воду та володіти нею, тому нам , як ніколи потрібно бережливо відноситися до водних ресурсів , адже вода – це Джерело всього живого на Землі.

 

 

 

Служба водних ресурсів Буського УВГ

 

14 березня

Міжнародний день річок

У 1997 році вперше на офіційному рівні було піднято питання про доцільність і безпеку штучного регулювання річок і зведення гребель. Ініціатором стала американська екологічна організація «International river network» (Міжнародна мережа річок). Її підтримали 20 країн світу, відправивши своїх делегатів на першу міжнародну конференцію проти будівництва крупних гребель, яка відбулася в березні 1997 року в Бразилії, в місті Курітіба. Конференція пройшла під гаслом «Хай вода несе життя, а не смерть!». На ній розглядалися такі серйозні питання, як вплив гребель на екосистему річок, затоплення родючих земель при будівництві гребель, вимушене переселення сотень тисяч людей, що живуть в районах будівництва. Учасники конференції закликали уряди країн розробити менш кардинальні і більш безпечні методи регулювання річок, оцінити ризик прориву гігантських дамб та можливі руйнівні наслідки цього. Було запропоновано встановити заборону на спорудження великих гребель без повної незалежної екологічної експертизи проектів. Крім того, на цій конференції була підтримана ініціатива «International river network» щорічно відзначати Міжнародний день боротьби проти гребель, пізніше перейменований в Міжнародний день річок.

У 1998 році 14 березня в усьому світі пройшли демонстрації проти будівництва гребель. У них брали участь більше 10 тисяч чоловік. У 1999 кількість учасників складала вже понад 100 тисяч. Щороку активістів даного руху стає все більше. Вони закликають громадськість усвідомити всю небезпеку недбалого і безвідповідального ставлення до річок - життєво важливим артеріях нашої планети, припинити спорудження великих гребель і почати відновлювати річки.

Результатом міжнародного руху проти гребель став демонтаж двох шістдесятиметровій гребель в Америці і заборона на будівництво гребель вище 50 метрів в Швеції. Однак щоб вирішити глобальні проблеми екології річок, необхідно вживати більш рішучі заходи, які, сподіваємося, ще попереду.

 

 

Звіт

про виконання фізичних ремонтно-доглядових робіт на м/г мережі

по Буському УВГ

Олеська дільниця №1 з 27.02.17р по 03.03.17р.

1.Вирубка чагарнику - 2,2 га

2.Установка кілометрових і пікетажних стовпчиків – - шт.

3.Ремонт ГТС – -шт.

4.Проведення замірів витрат води на створах –5 -шт.

5.Проведення замірів на режимно-спостережній мережі – 6 шт.

6.Інші роботи на базі управління – 120 л/год.

7.Інші роботи на системах – 200 л.год

 

Начальник Олеської дільниці №1 / Арабський В.Я./

Звіт

про виконання фізичних ремонтно-доглядових робіт на м/г мережі по Буському УВГ

Олеська дільниця №2 з 27.03.17р по 03.03.17р.

1.Вирубка чагарнику - 2 га

2.Установка кілометрових і пікетажних стовпчиків – - шт.

3.Ремонт ГТС – -шт.

4.Проведення замірів витрат води на створах – 3-шт.

5.Проведення замірів на режимно-спостережній мережі – 4 шт.

6.Інші роботи на базі управління – 120 л/год.

7.Інші роботи на системах – 200 л.год

 

Начальник Олеської дільниці №2 / Тиховецький Р.В

Вирубка чагарника Слотвинська ос К-1-4.

Очистка виходів гончарного дренажу від мулу Ракитянська ос

Ремонт огорожі вигоду гончарного дренажу Покровська о.с.к-1-8

Спуск води з площі Ракитянська ос

І Н Ф О Р М А Ц І Я

про гідрометеорологічну , водогосподарську обстановку

на водних об’єктах за лютий місяць 2017 р.

І.Гідрометеорологічні умови та їх вплив на діяльність госпкомплексу

Буського району у лютому 2017 року

Гідрометеорологічна та водогосподарська обстановка на водних об’єктах Буського району за лютий 2017 р. характеризується наступними показниками :

Початок місяця у Буському районі характеризується відносно прохолодною погодою .Перша декада лютого характеризується прохолодною погодою , налипанням мокрого снігу, хуртовини ,сніг, пориви південно-західного вітру 15-25 м/с, температура повітря становила 6-120С морозу. Впродовж другої декуди лютого спостерігалося підвищення температури .У зв’язку із відлигою і сніготаненням на річках басейнів Зах.Буг і Стир спостерігалося незначне підвищення рівнів води. Кінець місяця лютого характеризується теплою погодою , подекуди денна температура піднімалася до +150С - +180С тепла. Проте місцями пройшли невеликі дощі та мокрий сніг .

В циркуляції атмосфери у лютому місяці переважав північно-західний та західний перенос повітряних мас.

Вітер переважав помірний , швидкість його сягала до 3,8 м/с, а в окремі дні з максимальними поривами до 15- 25 м/с.

Середньомісячна температура повітря становила +5 0

2. Агрометеорологічні умови

Агрометеорологічні умови у лютому м-ці були сприятливі для проведення виробничої діяльності.

Погодні умови у лютому були здебільшого сприятливі для виробничої діяльності основних галузей госкомплексу , крім автотранспорту.

3. Рівневий режим та середні витрати води

На ріках району Зах.Буг та Стир за звітний місяць відмічалось незначне коливання рівнів води .

4. Діяльність водогосподарського комплексу

Канали та гідротехнічні споруди на них працювали у звичному режимі пропуску розрахункових витрат .

Працівниками нашого управління відслідковується ситуація на місцях , особлива увага звернута на надійність захисних гідротехнічних споруд. Ведеться постійне спостереження за гідрологічною та водогосподарською обстановкою.

Інших надзвичайних ситуацій техногенного і природного походження на водогосподарських об’єктах Буського району протягом лютого місяця не виникали.

 

І Н Ф О Р М А Ц І Я

за тиждень з 23.02.17 р. по 01.03.17 р.

В гідрометеорологічному відношенні, за погодними умовами , звітний період характеризується теплою погодою, середньодобова температура коливалася +30 С до +150 С, а 28 лютого денна температура досягала +180 С. Вітер переважав західний, південно-східний, місцями пориви вітру 15-22 м/с. Місцями пройшли опади у вигляді дощу та мокрого снігу.

На річках району Зах.Буг та Стир , за звітний період відмічалося незначне збільшення рівнів води .На період з 2 березня по 8 березня , передбачається тепла погода , а саме температура коливатиметься від +20 С до +160 С , а з 6 березня місцями пройдуть опади у вигляді дощу .На річках басейнів Зах.Буг і Стир не очікується підйом рівнів води.

Силами управління відслідковується ситуація на місцях. Ведеться у посиленому режимі спостереження за гідрологічною та водогосподарською обстановкою.

Надзвичайних ситуацій техногенного і природного походження на водогосподарських об’єктах Буського району протягом минулого тижня не виникало.

Звіт

про виконання фізичних ремонтно-доглядових робіт на м/г мережі

по Буському УВГ

Олеська дільниця №1 з 20.02.17р по 24.02.17р.

1.Вирубка чагарнику - 1,8 га

2.Установка кілометрових і пікетажних стовпчиків – - шт.

3.Ремонт ГТС – -шт.

4.Проведення замірів витрат води на створах – -шт.

5.Проведення замірів на режимно-спостережній мережі – 6 шт.

6.Інші роботи на базі управління – 80 л/год.

7.Інші роботи на системах – 600 л.год

 

Начальник Олеської дільниці №1 / Арабський В.Я./

Звіт

про виконання фізичних ремонтно-доглядових робіт на м/г мережі по Буському УВГ

Олеська дільниця №2 з 20.02.16р по 24.02.16р.

1.Вирубка чагарнику - 1,7 га

2.Установка кілометрових і пікетажних стовпчиків – - шт.

3.Ремонт ГТС – -шт.

4.Проведення замірів витрат води на створах – -шт.

5.Проведення замірів на режимно-спостережній мережі – 5 шт.

6.Інші роботи на базі управління – 120 л/год.

7.Інші роботи на системах – 550 л.год

 

Начальник Олеської дільниці №2 / Тиховецький Р.В./

 

Ремонт приміщень адмінбудинку 23-24 лютого 2017 р.

Вирубка чагарнику р.Думна 22 лютого 2017 р.

Вирубка чагарнику Буг-Золочівська о.с к-6 20 лютого 2017р

І Н Ф О Р М А Ц І Я

за тиждень з 16.02.17 р. по 22.02.17 р.

 

В гідрометеорологічному відношенні, за погодними умовами , звітний період характеризується прохолодною погодою, середньодобова температура коливалася -30 С до +50 С. Вітер переважав східний, південно-східний, місцями пориви вітру 15-22 м/с .Місцями пройшли опади у вигляді дощу та мокрого снігу.

На річках району Зах.Буг та Стир , за звітний період відмічалося незначне збільшення рівнів води .

На період з 23 лютого по 1 березня , передбачається підвищення температури , а саме коливатиметься від -10 С до +120 С та передбачається подекуди невеликий сніг з дощем та дощ.

Силами управління відслідковується ситуація на місцях. Ведеться у посиленому режимі спостереження за гідрологічною та водогосподарською обстановкою.

Надзвичайних ситуацій техногенного і природного походження на водогосподарських об’єктах Буського району протягом минулого тижня не виникало.

Здача  річного  звіту  по  експуатації  за  2016 рік 13.02.2017 р.

Здача звіту про використання  води за 2016 рік лютий 2017 р.

Форма входу

Категорії розділу

новини [6]

Пошук

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0